Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Nohutlu bakla

Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Temizlenmiş baklayı 20 dakika haşlayıp süzün, sarımsaklarla birlikte ete ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında etli baklayı üzerine ekleyin. Ocaktan alıp tereyağında kızdırılmış safranı üzerine dökün.

MAL ZEMELER

1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
8 su bardağı sıcak su
3 demet taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
125 gr. tereyağı
1 çay kaşığı safran
Tuz

ÇİLEKLİ PASTA
Bir su bardağı toz şeker, süt, un ve vanilyayı göz göz olana dek pişirip ateşten alın. Dikdörtgen cam kaba bir kat kedidili bisküvi ve bir kat muhallebi olacak şekilde, malzeme bitene kadar döşeyin. Kalan toz şekeri ve temizlenmiş çilekleri püre haline getirin, pastanın üzerine dökün. Pastayı derindondurucuya koyun. Servis yapmadan yarım saat önce çıkarıpn. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

250 gr. çilek
250 gr. kedidili bisküvi
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 paket vanilya

ENGİNARLI PİLAV
Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Enginarı uzunlamasına doğrayın, bir çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. İnce doğranmış mantarı ekleyip beş dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın, pirinçle harmanlayın. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyin.

MALZEMELER

1 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet kestane mantarı
15 adet siyah zeytin
8-10 adet kiraz domates
2 dal fesleğen
Tuz, kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA