YAZARA MAİL GÖNDER Erişteli haşlama et

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etleri, bütün soğanı, havucu ve maydanoz saplarını, üzerine suyu koyarak yaklaşık 1.5 saat kadar orta ateşte pişirin. Daha sonra süzüp çok iyi pişen etleri kemiklerinden ayırın. Etin suyunu da süzüp içine tereyağını ekleyin ve karıştırarak sos kıvamına getirin, içine erişteleri koyup 10 dakika kadar pişirin. Eriştenin üzerine etleri koyarak servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. kemikli parça et
1 adet soğan
1 adet havuç
1 kabuk tarçın
1 demet maydanoz sapı
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 su bardağı köy eriştesi
1 çorba kaşığı tereyağı

KAHVELİ KURABİYE
Sıvı yağ, az suyla eritilmiş kahve ve kakaoyu karıştırın. Tahin, ceviz, pudra şekeri ve unu da ekleyerek yoğurun. Parçalar koparıp çok bastırmadan yassıltın. Tepsiye dizip 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı filtre kahve

PEYNİRLİ KABAK DOLMASI
Kabakları ikiye bölüp içlerini temizleyin. Dereotu, maydanoz ve nanenin yapraklarını ince kıyın. Peynirleri ezin, otları ve karabiberi ilave edin. Karışımı kabaklara doldurun. Otların saplarını bir tencerenin dibine koyun, üzerine dolmaları yerleştirin. Suyu katıp tuz serpin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip pişirin.

MALZEMELER

6 adet kabak
200 gr. beyaz peynir
200 gr. tuzsuz lor peyniri
1/2 demet maydanoz ve dereotu
10 dal nane
1/2 su bardağı su
5 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.