YAZARA MAİL GÖNDER Sebze ızgaralı salata

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yeşillikleri yıkayıp kurulayın ve elinizle parçalayın. Servis tabağına aktardığınız yeşilliğin üzerine, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve hardalı çalkalayıp gezdirin. İrice doğranmış sebzeleri tavada az yağda kızartın. Salatanın üstünü kızartılmış sebze karışımıyla kaplayın.

MALZEMELER

1'er adet yeşil, sarı ve kırmızı dolmalık biber
1 adet kabak
3 adet mantar
1/2 marul salata
1/2 demet roka
5 dal tere
5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı hardal
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı

Tavuk güveci


Tavuk etlerini doğrayıp yağda kavurun. Kimyon, kırmızıbiber, un ve süt ekleyin. Kaşarın yarısını koyup pişirin. Ocaktan alıp küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerine artan kaşarı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Arnavut böreği


Mayayı sütle ezip beş dakika bekletin. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Üzerine kıymayı ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. Hamuru ince açıp her tarafına zeytinyağı sürün. Üzerine harcı yayın. Hamuru rulo yapıp tepsiye koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı sirke
5 gr. yaş maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3- 4 su bardağı un İçi için:
500 gr. kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.