YAZARA MAİL GÖNDER İç baklalı enginar

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Temizlenmiş enginarları, çanak kısımları yukarı gelecek şekilde soğanların arasına yerleştirin. Üzerlerine iç baklaları serpin. Zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Tüm malzemenin üzerini kaplayacak kadar su koyup enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

5 adet enginar
2 adet soğan
1 su bardağı iç bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu

FIRIN KÖFTE
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları havanda dövün. Maydanozu ince ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, 35- 40 dakika pişirin.

MALZEMELER

500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin
Karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz

PATATESLİ TART
Milföy hamurlarını, ısıtılmış kalıba yayın. Doğranmış soğanı ve patatesi sıvı yağda kavurun. Kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırın. Harcı, ılınınca hamurun üzerine yayın. Yumurta sarısını tuz ve karabiberle karıştırıp üzerine sürün. Margarini küçük parçalar halinde serpin. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 yaprak milföy hamuru
3 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.