YAZARA MAİL GÖNDER Bugün Ne Pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

CIZBIZ KÖFTE
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, suda bekletilip suyu sıkılan ekmek, kıyılmış maydanoz, kimyon, kekik, tuz ve karabiberi yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp şekil verin. Izgarada arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER

600 gr. köftelik kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber
1'er çay kaşığı kimyon ve kekik

MEYVELİ KREP

Meyveleri küp şeklinde doğrayıp pudra şekeri ve limon suyunu da ekledikten sonra 15 dakika bekletin. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Süt, eritilmiş tereyağı ve tuzu ilave edip çırpın. Vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve unu katıp karıştırın. Birer kepçe alarak çok az yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin. Hazırladığınız iç malzemeyi kreplerin içine paylaştırın.

MALZEMELER

2 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı tepeleme un

İÇ MALZEMESİ İÇİN:
Dilediğiniz mevsim meyvesi
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 limonun suyu

NOHUT SALATA
Temizlenmiş taze soğanı, maydanozu, kuzukulağını kıyın. Üzerine nohut ve zeytinyağı koyup karıştırın. Doğranmış domates, salatalık ve peyniri ekleyip karıştırın. Hardal, kişniş, kimyon ve limon suyunu çırpın, salatanın üzerine döküp harmanlayın.

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet taze soğan
300 gr. kuzukulağı
1/2 demet maydanoz
100 gr. peynir
2'şer çorba kaşığı zeytinyağı ve hardal
1'er adet domates ve salatalık
2 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
1 adet limon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.