YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli et

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine iri iri doğranmış kabak, havuç, domates, kırmızı ve sivri biber, kıyılmış mantar ile verev doğranmış taze soğan ve sarımsak ilave edin. Üzerine sıvı yağ ve suyu ekleyip baharatları katın. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kuşbaşı et
2'şer adet kabak ve havuç
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
3 adet sivri biber
150 gr. mantar
4 dal taze soğan
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber

MANTARLI BEZELYE SALATASI
Mantarları doğrayıp üzerine kaynar su dökün. Bezelyeleri karbonatlı ve tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bulguru yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Bezelye ve bulguru servis tabağına alın. Üzerine mantarları ekleyin. Limon suyu, sıvı yağ, soya sosu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine dökerek harmanlayın.

MALZEMELER

2 su bardağı bezelye
10 adet mantar
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı bal
1 tutam karbonat
1 su bardağı bulgur
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber

ÇİLEKLİ TİRAMİSU
Yumurta sarısı, süt, un ve şekeri çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine labne ve vanilyayı ekleyin. Sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine kırılmış bisküvileri atıp muhallebiyle karıştırın. Doğranmış çilekle süsleyin. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri
50 gr. beyaz çikolata
1 adet yumurta sarısı
5 adet kedidili bisküvisi
300 gr. çilek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.