YAZARA MAİL GÖNDER Kuzu etli börülce

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yağı eritip üzerine etleri ilave edin Eti, suyunu bırakıp çekene dek soteleyin. Ardından üzerine börülceleri ilave edin. İri doğranmış patatesleri de ekleyip 10 dakika soteleyin. Küçük doğranmış domatesleri, suyu ve tuzu katıp pişmeye bırakın.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. kuzu kuşbaşı
1 kg. börülce
2 adet orta boy patates
3 adet orta boy domates
2 su bardağı su

HURMALI KURABİYE
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış hurma, un ilave edip kek karışımından daha koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Küçük muffin kalıplarına karışımdan ikişer çorba kaşığı koyun ve ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

20 adet hurma
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

İÇ BAKLALI KEK
Baklaların kabuklarını soyun. Taze soğanların beyaz kısımlarını doğrayın. Yumurtaları çırpın; soğan, bakla, peynir, sıvı yağ, süt ve tuzu ekleyip karıştırın. Kabartma tozu ve unu ekleyin. Yağlanmış kalıba döküp 180 derecede pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı iç bakla
3 adet yumurta
2 demet taze soğan
1 su bardağı beyaz peynir
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.