Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Biberli tavuk

4 adet tavuk göğsü
1 adet büyük boy soğan
1'er adet dolmalık, kırmızı, yeşil, sarı biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı limon suyu
Sos malzemelerini karıştırın. Tavuk etlerini serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda kesip bu sosla harmanlayın. Bir saat boyunca bu sosun içinde bekletin. Soğanı irice doğrayın. Biberleri tavuk etleri gibi doğrayın. Soğanı ve sebzeleri yağda kavurun. Tavuk etini de ekleyip kavurmaya devam edin. En son tuzunu ekleyin.

Enginarlı semizotu salatası
1 adet semizotu
2 adet enginar
10 adet kiraz domates
4 dal taze soğan
5'er dal dereotu ve nane
Tuz
Sosu için:
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Enginarları limon suyu ve tuz eklenmiş suda haşlayın ve doğrayın. Semizotunu doğrayın. Üzerine enginar, kiraz domates, taze soğan, dereotu ve nane ekleyerek harmanlayın. Sos için verilen malzemeleri karıştırın, salatanın üzerine gezdirin.

Çıtır börek
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
İçi için:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Zeytinyağı ve suyu çırpın. Bir adet yufkayı tezgaha yayın, sulu karışımla ıslatın, ikiye katlayıp sekiz adet üçgen çıkarın. Rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Üçgenlerin geniş kenarına peynirli içten koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Bir kaseye su koyun. Börekleri bu suya batırıp çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA