YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Sahan kebabı
6 parça dana antrikot
6 dilim pastırma
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 közlenmiş patlıcan
2 közlenmiş yeşilbiber
3 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt l Tuz, karabiber
Zeytinyağı, süt, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Etleri bu sosta bir saat bekletin. Etleri ve pastırmaları uzun ince dilimlere kesin, tereyağında 35 dakika kadar pişirin. Közlenmiş patlıcan ve biberleri iri iri doğrayıp etlerin içine ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

Dondurmalı waffle
3 yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
1.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Tuz, tarçın Üzeri için:
Dondurma, çikolata, muz, çilek
Yumurta, şeker, nişasta, tarçın, erimiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya ve sütü, boza kıvamında bir karışım elde edene kadar çırpma teli ile karıştırın. Bir waffle tavasına kaşık kaşık dökerek pişirin. Biraz soğuyunca üzerine dilimlenmiş meyveleri ve dondurma toplarını koyun, üzerine erimiş çikolata dökün.

Fasulye salatası
1.5 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı buğday
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Akşamdan ıslattığınız fasulye ve buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlayın. İçine rendelenmiş havuç ve kıyılmış maydanozları ekleyip harmanlayın. Daha sonra limon suyu ve zeytinyağı ile lezzetlendirin. Dilimlenmiş domatesle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.