Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bahar böreği

İnce kıyılmış taze soğan, yumurtanın akı, peynir, kıyma ve baharatları yoğurarak iç harcı hazırlayın. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Bir adet yufkayı yayın, sulu karışımla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Yufkanın ortasına iç malzemeyi şerit halinde koyup rulo şeklinde sarın. Yufkayı ortadan, derin olmayacak şekilde yarın, sivri biber ve domates dilimleri yerleştirip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 adet yumurta
400 gr. kıyma
1 demet taze soğan
100 gr. lor peyniri
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Sivri biber, domates

AVAKADOLU SALATA
Kuzukulağını yıkayıp süzün, iri iri doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp kuzukulağı ve ikiye bölünmüş domateslerle karıştırın. Sosu için sirke, limon ve zeytinyağını çırpın, salatanın üzerine dökün. Avokadoyu ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkartıp dilimleyin, salataya ekleyin. Dolmalık fıstığı az yağda soteleyin, salatanın üzerine dökün.

MALZEMELER

5 adet çeri domates
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 adet avokado
1 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 demet kuzukulağı
2 yemek kaşığı sirke

YOĞURTLU KABAK
Kabakların kabuklarını kazıyıp iri iri doğrayın. Tencerenin içine iki su bardağı su koyup kaynatın. Süzgeci kaynayan suyun üzerine yerleştirip kabakları içine koyun. Kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsaklı yoğurt ve pul biber dökerek servis yapın.

MALZEMELER

3 adet kabak
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA