YAZARA MAİL GÖNDER Kıymalı bazlama

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıymayı tereyağında kavurun. İçine rendelenmiş soğanı ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin. Bazlamaları ikiye bölüp fırında kızartın. Servis tabağına alın ve üzerine bolca kıymalı harçtan dökün. Sarımsaklı yoğurdu da üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

2 adet bazlama
2 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 domates
4 adet sivri biber
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Kimyon, karabiber, pul biber, tuz

MISIR UNLU EKMEK
Yumurtalardan bir tanesinin sarısını ayırıp kalanını kırın ve üzerine çiğ krema, yoğurt, tereyağı, kuru maya, şeker, rende peynir ekleyip yoğurun. Unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Tepside üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı çiğ krema
5 gr. kuru maya
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
100 gr. kaşar peyniri rendesi
Tuz, bir tutam şeker

EGE KAVURMASI
Tüm otları, domatesi, kırmızı biberi yıkayıp iri iri doğrayın. Çok az suda beş dakika kadar pişirin, zeytinyağını ve ezilmiş sarımsağı ekleyip üç dakika kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

1 demet semizotu
200 gr. şevketi bostan
200 gr. deniz börülcesi
200 gr. ebegümeci
1 demet taze soğan
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
3 adet taze sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.