YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pilav üstü köfte
400 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kimyon, kekik
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymayı, rendelenmiş soğan ve baharatlarla yoğurup top şeklinde köfteler yapın ve yağda kızartın. Salçayı az miktarda suyla açın. Köfteleri bu sosta beş dakika kadar pişirin. Pirinci tereyağında kavurun, üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Suyunu koyup pişirin. Pilavın üzerine köfteleri koyarak servis yapın.

Çilek soslu ekmek tatlısı
12 dilim tost ekmeği
1 kg. çilek
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 kabuk tarçın
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
Ekmeklerin üzerine tereyağı sürüp fırında kızartın. Çilekleri ayıklayıp üzerine şeker, kabuk tarçın, vanilya ve bir su bardağı su ekleyip kaynatıp ezin. Kızaran ekmekleri sütle ıslatın. Üzerine çilekli karışımının yarısını dökün. Kalan ekmekleri üzerine dizip sütle ıslatın, kalan çilekli karışımı üzerine yayın.

Kabak mücveri
3 adet kabak
1 su bardağı tane mısır
2 yumurta
2 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, unu, yumurtayı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve çırpılmış yumurtayı da koyup iyice harmanlayın. Mısır tanelerini ekleyin. Az yağlı tavada iki yüzünü de pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.