YAZARA MAİL GÖNDER Dondurmalı pasta

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pandispanyayı ikiye ayırıp iki katından da bardak yardımıyla sekiz adet yuvarlak çıkarın. Bal ve suyu karıştırıp pandispanyaları ıslatın. Dondurmaları karıştırın. Bir adet pandispanyanın üzerine dondurma yayıp tekrar pandispanya ve tekrar dondurma olacak şekilde kaplayın ve derin dondurucuda bir saat bekletin. Üzerine rendelenmiş çikolata serpin.

MALZEMELER

1 adet hazır sade pandispanya
100 gr. vanilyalı dondurma
100 gr. böğürtlenli dondurma
100 gr. çikolatalı dondurma
100 gr. fıstıklı dondurma
2 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı su

ÜZERİNE:
1 paket beyaz çikolata

MISIR ÇORBASI
Mısırların tanelerini bir bıçak yardımıyla sıyırın. Tereyağını eritin, sütü katın. Kaynayınca mısır ununu ilave edip bir-iki dakika çırpın. Tane mısır ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökün.

MALZEMELER

2 koçan mısır
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır unu
5 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.