Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fındıklı irmik tatlısı

İrmik,un, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın. Yoğurdu da ekleyip boza kıvamında koyu bir karışım elde edin. Karışımı yağlanmış kalıbın içine döküp üzerine bütün fındıkları tek sıra halinde dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyin. Şeker ve suyu beş dakika kaynatıp ocaktan alın, limon suyunu ekleyin. Sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün, beş dakika daha fırında tutup servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı irmik
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı yoğurt

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu

TAVUKLU KEŞKEK
Buğdayı geceden ıslatın. Tavuk etini ve soğanı iki tatlı kaşığı tuz ve karabiber konulmuş suda haşlayın. Soğuduktan sonra etleri didin. Tavukları pişirdiğiniz suya buğdayları ilave edin, ara ara tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte pişirin. Etleri buğdaya katın. Karışımı bir güvece aktarın. Kapağını kapatıp fırında iki saat pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiber dökün.

MALZEMELER

500 gr. tavuk kalça
1/2 kg. aşurelik buğday
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
125 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA