Sirkeyi yarım kahve fincanı suyla karıştırın, safranı bu karışımda iki-üç saat bekletin. Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayın, tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine patlıcanı ilave edin, ara sıra karıştırarak kavurun. Tencereye üç su bardağı sıcak su, bal ve tuz ilave edin. Bir taşım kaynayınca pirinç, sirkeli safran, tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
MALZEMELER
3 adet kemer patlıcan
2 su bardağı pirinç
1/2 kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı safran
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber
DOMATES DOLMASI
Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. Üzerine kıyılmış maydanozu ve sivribiberi de ekleyin. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Domateslerin içlerini oyarak sepet haline getirin ve hazırladığınız harçla doldurun. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
6 olgun domates
200 gr. lor peyniri
50 gr. beyaz peynir
2 adet sivribiber
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
4 dal nane
PEYNİRLİ BİBER SALATASI
Biberleri ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun. Biberleri püre yapın. Patlıcanları iri küpler halinde doğrayın. Sarımsağı tuzla dövün. Patlıcanları, biberleri ve doğranmış peyniri kat kat servis tabağına dizin. Sarımsaklı tuzun içine zeytinyağını ve limonu koyup karıştırın, salatanın üzerine dökün. Maydanozla süsleyin.
MALZEMELER
3 adet dolmalık yeşil biber
3 adet sarı dolmalık biber
3 adet kırmızı biber
2 adet patlıcan
5 diş sarımsak
100 gr. beyaz peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı sirke
6 dal maydanoz
Tuz