YAZARA MAİL GÖNDER Keşkek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Buğdayı akşamdan ıslatın. Eti, bir çorba kaşığı tereyağında, rengi dönene kadar kavurun. Maden suyu, soğan ve karabiber ilave edip et kemiklerinden ayrılana kadar pişirin. Kemiklerinden ayrılmış et ve buğdayı, üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave ederek buğday yumuşayana kadar pişirin. Etin bir miktarını ayırıp kalan eti ve buğdayı iyice ezerek servis tabağına alın. Üzerine ayırdığınız eti serpiştirin, yağda yakılmış kırmızıbiberi dökün.

MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kg. kemikli kuzu eti
1 şişe maden suyu
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz

KIRMIZIBİBER MÜCVERİ
Kırmızıbiberleri küp şeklinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtayı çırpıp karışıma ekleyin ve harmanlayın. En son un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Az yağlı tavaya harçtan birer kaşık dökerek arkalı önlü pişirin.

MALZEMELER

4 adet kırmızıbiber
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
5 dal maydanoz
1 adet küçük boy soğan
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.