Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Erişteli patlıcan

Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin, tuzlu suda bekletin. Erişteyi tuzlu suda pişirin, süzüp tereyağını ekleyin. Kıyılmış sarımsağı sıvı yağda kavurun. Kıyılmış soğanı da ekleyin. Soğan kavrulunca tavadan alın. Patlıcanları kalan yağda kızartın. Domatesleri küp doğrayın; pul biber, tarçın ve tuz ekleyerek soteleyin. Ocağı kapatıp sosu çekmesi için üzerine patlıcanları koyun. Yağlanmış fırın kabına eriştenin yarısını koyun. Üstüne patlıcanlı harcı, en üste kalan erişteyi koyup üzerine kaşar peynirini serpin. 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet patlıcan
350 gram erişte
3 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
1'er adet soğan ve sivribiber
2 adet domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tarçın
Pul biber
Tuz

GÜVEÇTE SOSLU KEK
Yumurta ve şekeri beş dakika kadar çırpın. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu beraber eleyip karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış, unlanmış güveç kaplarına az miktarda paylaştırın. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Çiğ krema ve bitter çikolatayı iki dakika pişirin, fırından çıkan kekin üzerine dökün.

MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN:
100 gram bitter çikolata
100 gram çiğ krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA