Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kakaolu bisküvili pasta

Bisküvileri toz haline getirin. Yumurta sarısı, şeker, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın. Kısık ateşte, krema haline gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini katın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kalanına bisküvileri ekleyip çukur bir kaba yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika kadar bekletin. Dolaptan çıkardığınız pastayı ters çevirip üzerine daha önce ayrılan kremayı sürün.

MALZEMELER

250 gr. kakaolu bisküvi
2 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 adet portakal suyu
1 adet portakal kabuğu
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı buğday nişastası

KOLAY PİZZA
Domatesi rendeleyip bir tavaya sıvı yağla beraber koyun. Biberi ince ince doğrayıp tavaya ilave edin ve iyice piştikten sonra ateşten alın. İçine domates püresi ve ketçap ekledikten sonra karıştırın. Açmaların üzerine hazırladığınız sostan sürün. Ortalarına sucukları dizin. Etrafına da aralıklarla sosisleri ve zeytinleri dizin. Üzerine kaşar peyniri ve kekik serpin. Daha önce ısıttığınız fırında 10 dakika pişirip servis yapın.

MALZEMELER

2 adet çarşı açması
1 adet yeşil biber
2 adet domates
2 çorba kaşığı domates püresi
1 çorba kaşığı ketçap
1 fincan sıvı yağ
Sucuk
Zeytin
Sosis
Kaşar peyniri
Kekik

ROKA SALATASI
Nane ve rokayı yıkayıp kurumasını bekleyin ve iri iri doğrayın. Domatesleri dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve hardalı küçük bir kapta çırpın. Sosu salatanın üzerine gezdirip harmanlayın. Dilerseniz cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 demet nane
1 demet roka
2 adet domates
4 çorba kaşığı balzamik sirke
1/2 limon suyu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA