Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ay çekirdekli kurabiye

Toz şeker ve sütü çırpın. Tereyağı, kabartma tozu, vanilya, un ve ay çekirdeklerini ilave ederek yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları iki avucunuzun içinde ovalayarak 10 santim uzunluğunda şeritler hazırlayın. Üç adet şeridi yan yana koyarak saç örgüsü şekli verin. Üzerlerine yumurta akı sürüp ay çekirdeği serpin. 190 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği
1.5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2.5 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
1 adet yumurtanın akı

VİŞNELİ DOLMA
Pasta kekini bir kaba ufalayın. Üzerine kremayı ekleyip macun kıvamına gelene dek yoğurun. Karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve içini oyun. Oyulmuş yerlere ayıklanmış vişneleri doldurun. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1 paket hazır kakaolu pasta keki
1 çay bardağı çiğ krema
1 çay bardağı vişne

ÜZERİNE:
100 gr. çikolata

PATATESLİ MANTI
Patatesleri haşlayıp ezin, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle yoğurun. Ekmeklerin içini ıslatıp, suyunu sıkıp ezin. Yumurta akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Un serpilmiş zeminde mantı hamuru kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde keserek içlerine patatesli harçtan koyup kapatın. Tuzlu bol suda haşlayın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER

4 adet patates
1 adet soğan
2-3 dal maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 adet yumurtanın akı
Aldığı kadar un
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA