YAZARA MAİL GÖNDER Zeytinyağlı pirinçli biber

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Biberleri ikiye bölün, çekirdek yataklarını çıkarıp iri iri doğrayın. Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine biberleri, kabukları soyulup küp doğranmış domatesi, kesmeşekeri, tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın. Yarı yarıya yumuşayınca suyu ekleyin. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER

750 gr. çarliston biber
4 adet kırmızı biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet kesmeşeker
1 kahve fincanı pirinç
1/2 su bardağı sıcak su
Tuz

SİGARA BÖREĞİ TATLISI
Pudra şekeri ile suyu beş-altı dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip iki dakika daha ocakta tutun. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın ve su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızgın yağda kızartın, soğuk şerbete atın.

MALZEMELER

4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
4 adet yufka
3 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıvı yağ

TAVUKLU SALATA
Tavuk etlerini derisiyle beraber haşlayın, sudan alıp didin. Tavukları pişirdiğiniz suya şehriye ve tuz ilave edin, şehriyeler pişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Biberleri, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Şehriyeye kıyılmış yeşillikleri ve biberleri ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerini üzerine ilave edin. Sosu dökün.

MALZEMELER
2 adet tavuk kalça
1 su bardağı şehriye
3 adet sivri biber
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 adet közlenmiş kırmızı biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.