YAZARA MAİL GÖNDER Arpacık soğanlı mantar sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Arpacık soğanları ve mantarları tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine doğranmış biberi de ekleyip kavurmaya devam edin. Unu, sütü ve kaşar peynirini koyup koyu bir kıvam alana dek pişirin. Tuz ve karabiberi serpip servis tabağına alın.

MALZEMELER

20 adet arpacık soğan
150 gr. mantar
1 adet soğan
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi

MEYVELİ DONDURMA
Muzları ezip dondurmayla karıştırın. Tekrar top şeklinde hazırlayın ve dondurun. Servis yapacağınız kupları da buzlukta soğutun. Kupların içine meyveleri ve dondurma toplarını koyun, üzerine tahin gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

5 top vanilyalı dondurma
6 çorba kaşığı tahin
2 adet muz
2 adet kayısı
2 adet kiraz
4 adet çilek

KABAKLI BÖREK
Rendelenip suyu sıkılmış kabak, kıyılmış dereotu, maydanoz ve ufalanmış beyaz peyniri karıştırın. Dört kat yufkayı üst üste koyup üzerine eritilmiş tereyağı sürün, iç harçtan koyup rulo yapın. Diğer yufkaları da dörderli olarak aynı şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

20 adet baklava yufkası
3 adet kabak
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

İÇİ İÇİN:
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 adet yumurta
4 kaşık çörek otu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.