Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yuvalama

Bulgur, un, yumurta ve rendelenmiş bir adet soğanı yoğurun. Macun kıvamına gelince minik köfteler yapın ve un serpilmiş tepsiye koyun. Buzdolabında bir saat dinlendirin. Kalan soğanı kıyıp tereyağında kavurun. Salçayı da ekleyip haşlanmış nohut, mercimek ve suyu ekleyin. Su kaynadıktan sonra köfteleri, reyhan, nane, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Yuvalamalar pişince limon suyunu katın.

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1'er su bardağı nohut ve yeşil mercimek
4-5 su bardağı su l 1'er çorba kaşığı reyhan ve nane
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 adet limonun suyu

TAVUKLU MAKARNA
Tavuk etlerini doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ koyun, etleri dört dakika kadar soteleyin. Üzerine kıyılmış taze soğan ve doğranmış havucu ekleyip beraber kavurun. Bir tencereye iki su bardağı su koyup kaynatın, içine makarnaları koyun. Makarnayı 13 dakika pişirip süzün ve tavadaki tavuklu sebzelerin içine dökün. Karıştırarak biraz daha pişirin. Üzerine soya sosunu dökerek karıştırın.

MALZEMELER

300 gr. tavuk eti
2 adet taze soğan
1 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı makarna
2 çay bardağı soya sosu

ŞEFTALİLİ TART
Şeftalileri rendeleyip şekerle birlikte pişirin ve üzerine tereyağı ve tarçını ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföyleri tart kabı büyüklüğünde kesip içine yerleştirin, çatalla delikler açın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip soğumasını bekleyin. Şeftalili karışımı içine paylaştırıp üzerine Hindistan cevizi serpin.

MALZEMELER

4 adet kare milföy hamuru
6 adet şeftali
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA