Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Bulgurlu kırmızı biber dolması
300 gr. kıyma
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
1/2 çay bardağı su
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Kıyma, dövülmüş ceviz, bulgur, rendelenmiş soğan, salça, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, su, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Kırmızı biberleri kapak şeklinde kesip içlerini temizleyin. Harcı içlerine paylaştırın. Saplı kısımlarını dolmalara kapak yapın ve tencereye dizin. Dolmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 35-40 dakika pişirin.

Reçelli turta
Hamuru için:
3.5 su bardağı un
150 gr. eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta Üzerine:
1 su bardağı vişne reçeli
1 çorba kaşığı toz jöle
Pudra şekeri
Reçeli bir tavaya koyun. Üzerine bir çay bardağı su ve jöleyi ekleyip kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini kabın içinde yoğurun. Unlanmış tezgahta, turta kalıbının boyutunda açın. Yağlanmış kalıba yerleştirin. Fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine reçelli karışımı dökün.

Domatesli şehriye pilavı
4 adet domates
5 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 paket arpa şehriye
4 adet sivri biber
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Yemeklik doğranmış soğan ve eti, suyunu salıp çekene kadar tereyağında kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Çok kısık ateşte 10 dakika demlendirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA