YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Halep köftesi
1 bardak irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağı soğuk su Sosu için:
2 çorba kaşığı biber salçası
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, tarçın
Maydanoz
İrmik, salça ve baharatları geniş bir tepsiye koyup yoğurun. İçine yumurtanın akını ve azar azar soğuk suyu ilave ederek macun kıvamında olana dek yoğurmaya devam edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Kaynayan tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın. Salça, sıvı yağ, su ve baharatları beş dakika pişirin. Üzerine haşlanmış köfteleri koyup kıyılmış maydanoz serpin.

Krema soslu dondurma
6-8 top vanilyalı dondurma Sosu için:
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı su
1 çay bardağı çiğ krema
Bir tepsiyi buzdolabında soğutun. Vanilyalı dondurmayı tepsiye koyup derin dondurucuya koyun. Sosu için, şekeri tavaya koyup üzerine suyu ekleyip kaynatın. Rengi dönünce çiğ kremayı ekleyip beş dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Dondurmanın üzerine sosu dökerek servis yapın.

Kafkas salatası
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet havuç
Tuz
Havuçları temizleyip rendeleyin. Bir tencerede tereyağını eritin, rendelenmiş havuçları 10 dakika kavurun ve soğumaya bırakın. Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin. Bir bıçakla iyice kıyın ve havuçların üzerine ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.