Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli ıslama pide

İri doğranmış eti biriki dakika çevirin, iri doğranmış havuç ve soğan, çubuk tarçın, maydanoz sapı ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiber serptikten sonra 45 dakika pişirin. Et pişince ince dilimler halinde kesin. Suyunu süzün. Lavaş ekmeğini rulo yapıp bir parmak kalınlığında doğrayın, tereyağında bir-iki dakika çevirip üzerine pul biber serpin. Üzerine dilimlenmiş eti yerleştirin. Tereyağı ve unu karıştırın. Üzerine et suyunu ekleyin ve tel ile çırpın. Eti lavaşın üzerine koyun, üzerine sosu gezdirin.

MALZEMELER

700 gr. dana eti
1'er adet havuç ve soğan
1 adet çubuk tarçın
1 demet maydanoz sapı
2 su bardağı sıcak su
6 adet lavaş ekmeği
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber

SOS İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Et suyu

BÖĞÜRTLEN SOSLU AKITMA

Yağ ve yumurtaları çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek harmanlayın. Sütü de ilave edip karıştırın, 15 dakika dinlendirin. Yanmaz tavaya az miktarda yağ sürün, harçtan kaşık kaşık dökerek iki yüzünü de pişirin. Çilek, böğürtlen, nişasta ve şekeri kaynatın, akıtmaların üzerine dökün.

MALZEMELER

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın

SOSU İÇİN:
200 gr. çilek
100 gr. böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker

PATATESLİ DOLMA
Patatesleri haşlayın. İki patates, süt, krema, maydanoz ve biberiyenin yarısı ve tuzu blender'da çekin. Kalan patatesleri doğrayın. Pazıyı doğrayın ve patatese ekleyin. İki kaşık zeytinyağı, taze soğan, maydanoz ve biberiyeyi ekleyin. Biberleri doldurun. Kalan zeytinyağını tuzla karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Sıcak su koyup pişirin.

MALZEMELER

6 kırmızı biber
3 yaprak pazı
5 patates
8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay bardağı süt
50 gr. krema
1 çay bardağı zeytinyağı
1 diş sarımsak
10 dal taze soğan
Sıcak su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA