Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sucuk soslu makarna

Makarnayı haşlayın ve süzün. Sarımsak, sivri biber ve küp doğranmış sucuğu tereyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi, suyu, kekiği ve tuzu ilave edip iki-üç dakika daha pişirin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sucuklu sosu gezdirin.

MALZEMELER

200 gr. sucuk
1 paket makarna
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet kıyılmış sivri biber
2 adet domates
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
Tuz

PEYNİRLİ KURABİYE
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, ufalanmış beyaz peynir, kabartma tozu, pul biber ve karabiberi bir kapta karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Hamuru rulo haline getirip dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine çörekotu ve susam serpin. 180 derece fırında pişirin. Dilerseniz peynir dilimi ve kiraz domatesle servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı karabiber
Aldığı kadar un

ELMALI PAY
Unu geniş bir kaba alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Yoğurup yuvarlak bir kalıbın ortasına koyun. Elinizle bastırarak kalıbın içine kenarlarını kaplayacak şekilde döşeyin. Elmaları ince ince dilimleyip bir kaba alın. Üzerine toz şeker, un ve tarçın serpip hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı kakao
200 gr. tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

İÇİ İÇİN:
1 çay kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 adet yeşil elma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA