Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kakaolu pasta

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sütü, hafif erimiş margarini ve kakaoyu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın. Karışımdan bir su bardağı ayırın. Kaptaki karışıma kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın. Yağlanmış kalıba bu karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine önceden ayırdığınız karışımı dökün.

MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un

PASTIRMALI HİNDİ
Hindi butlarını kuşbaşı doğrayın. Yağı bir tencerede eritin. Eti içine atıp ara sıra karıştırarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kavurun. Sivribiberleri ince doğrayıp ete ekleyin ve birlikte beş dakika pişirin. Sarmısağı ince kıyın, pastırmaları da iri iri doğrayın. Pastırma, sarımsak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

1/2 kg. hindi budu
200 gr. pastırma
8-10 adet sivribiber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kimyon

PATLICAN DOLMASI
Patlıcanları alacalı soyup içlerini oyun. Bulguru yıkayın, kıymayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş domatesi, ince doğranmış biberi ve baharatları ekleyip karıştırın. Harcı patlıcanların içine doldurup tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip pişirin.

MALZEMELER

4 adet küçük boy patlıcan
300 gr. kıyma
1 su bardağı bulgur
2 domates
2 soğan
2 sivri biber
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA