YAZARA MAİL GÖNDER Gülsulu muhallebi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ununu biraz suyla eritin ve karıştırarak yavaş yavaş süte ekleyin. Gülsuyunu ilave edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun, iri kırıp muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelince kaselere paylaştırın.

MALZEMELER

4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı gülsuyu
1/2 su bardağı badem

MISIRLI KREP
Unla tuzu karıştırın, yavaş yavaş kremayı ve sütü ekleyerek mikserle çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları sırayla hamura ekleyin. Kıyılmış dereotu ve fesleğeni de ekleyip dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.

MALZEMELER

1 çay bardağı silme un
1 paket krema
1/2 su bardağı süt
6 adet yumurta
1 tutam fesleğen
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

İÇİ İÇİN:
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 adet domates ve salatalık
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

TAVUKLU BÖREK
Tavuğu şeritler halinde doğrayıp iki dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber ve domatesi ilave edin. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını hafifçe bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırında 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.