Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında semizotlu erişte

Erişteleri 15 dakika haşlayın, süzüp bir kaba alın. Sıçakken içine tereyağını ekleyip karıştırın. Havucu rendeleyin, semizotlarını irice doğrayın. Yumurta, süt ve yoğurdu çırpın. Tüm bu malzemeleri eriştenin içine ekleyip iyice karıştırın ve fırın tepsine boşaltın. Üzerini düzgünleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 paket uzun erişte
1/4 demet semizotu
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı

MADEN SULU KEK
Yumurtaları çırpıp üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp diğer malzemelere ekleyin. Karışımı ikiye bölüp bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.

MALZEMELER
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao

TAVUKLU BÖREK
Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayın, zeytinyağında iki dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırında 20-25 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
2 adet tavuk kalçası
1 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 adet sivri biber
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı susam
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA