YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kırmızı soğanlı domates çorbası
2 adet kırmızı soğan
4 adet domates
1 adet havuç
2 adet kereviz sapı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 adet kesmeşeker
1 çay bardağı krema
2 dal nane
Tuz, karabiber
Kırmızı soğan, havuç ve kereviz saplarını temizleyip küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine sebzeleri katın ve beş dakika karıştırarak soteleyin. Rendelenmiş domates ve sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kesmeşeker ekleyip 25-30 dakika pişirin. Blender'dan geçirip kaynatın. Tabaklara aktardıktan sonra krema ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Havuçlu tatlı börek
1 kg. havuç
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Havuçları doğrayıp yumuşayana dek haşlayıp çatalla ezin. Toz şeker ekleyip 10 dakika pişirin. Fındığı ilave edip ocaktan alın. Yufkaları düz bir zemine serip dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç kısımlarına ılınan havuçlu harçtan koyup muska şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine dizin. Erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırpıp üzerine sürün. 180 derece fırında pişirin.

Nohutlu pilav
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı nohut
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2 su bardağı su
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.