Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızı biber dolması

Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp iğne ile birkaç delik açın. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarımsak
5 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber

ÇİKOLATA KAPLI SAKIZLI KURABİYE
Nişastanın üzerine tereyağını ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un, pudra şekeri ve son olarak yumurtaları ekleyip yoğurun. İçine hazır paketlerde satılan damla sakızlı toz muhallebiyi ekleyip hamuru toparlayın. Hamurdan istediğiniz şekilde kurabiye yapıp 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine erimiş çikolata sürün.

MALZEMELER

200 gr. mısır nişastası
1 çay bardağı un
2 çay bardağı damla sakızlı hazır toz muhallebi
2 yumurta
50 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağı

BONFİLE ETLİ SALATA
Eti dilimleyin, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırıp bir süre bekletin. Yeşillikleri çok iyi yıkayıp sularını süzün. Kaşar peynirini rendeleyin. Kırmızı dolmalık biberi de çok ince doğrayın. Etleri yağsız tavada kızartın. Tüm malzemeyi harmanlayın. Sirke, limon ve zeytinyağını çırpın, salatanın üzerine dökün.

MALZEMELER

200 gr. dilimlenmiş bonfile
100 gr. taze kaşar peyniri
1 paket Akdeniz yeşillikleri
1 kırmızı dolmalık biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Balzamik sirke
1 limon

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA