Kuzu budunun üzerine derin çizikler atın, tuz ve karabiber ile iyice ovalayıp 10 dakika dinlendirin. Zeytinyağı, tereyağı ve enlemesine ortadan ikiye kesilmiş taze soğanı tencereye koyup üzerine kuzu budunu yerleştirin. Dişlerine ayrılmış sarımsak, ikiye bölünmüş soğan, defne yaprağı, pul biber, dörde bölünmüş dolmalık biber, kuşüzümü, toz şeker, tuz, karabiber ve sıcak su ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
1 kuzu budu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet taze soğan
1 baş sarımsak
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 dolmalık biber
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak su
Tuz, karabiber, pul biber
KIRMIZI BİBER SOSU
Kırmızı biberleri ve patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Blender'dan geçirin. Doğranmış soğanı kavurup karışıma ilave edin. Üzerine dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip blender'dan geçirin. Sosu buzdolabında saklayıp kahvaltılarda ve et yemekleriyle servis yapabilirsiniz.
MALZEMELER
Kırmızı biber sosu
5 adet kırmızı biber
3 adet patlıcan
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
ÇİKOLATALI EKMEK
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Ekmeklerin yarısına benmari usulü eritilmiş çikolata sürüp diğer dilimleri üzerlerine tost yapar gibi kapatın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ekmekleri önce süte, sonra una, en son olarak çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.
MALZEMELER
8 dilim tost ekmeği
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt