YAZARA MAİL GÖNDER Patlıcan sefası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patlıcanları ikiye bölüp içlerini biraz çıkarın, üzerlerine zeytinyağı sürüp fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Çıkardığınız patlıcan içlerini küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti 10 dakika kadar kavurun. Üzerine küp doğranmış sebzeleri ve patlıcan içlerini de ekleyip kavurmaya davam edin. Sebzeler ve etler iyice pişince zeytinleri doğrayıp ekleyin. Ezilmiş sarımsak ve kıyılmış maydanozu ilave ederek ocaktan alın. Bu karışımı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurarak servis yapın.

MALZEMELER
3 bostan patlıcanı
200 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
10 adet zeytin
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
4 dal maydanoz
4 diş sarımsak

TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ
Dört adet milföy hamurunu tepsiye koyun. Diğer hamurları kesip tepsideki hamurların kanarlarına kat oluşturacak şekilde yapıştırın. 15 dakika pişirin. Rendelenmiş soğan ve doğranmış tavuk etlerini 15 dakika pişirin, tuz, karabiber ve çiğ kremayı koyup beş dakika daha kaynatın. Harcı milföy hamurlarının ortalarına koyun.

MALZEMELER

7 yaprak milföy hamuru
1 adet soğan
300 gr. tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz, karabiber

RECELLİ ARMUT TATLISI
Tencereye iki bardak su, karanfil, tarçın, zencefil ve kabukları soyulup ikiye bölünmüş armutları koyun. 10 dakika kadar kaynatın, üzerine şekeri ekleyip beş dakika daha kaynamaya bırakın. Daha sonra ocaktan alıp soğutun. Servis yapacağınız zaman dilimleyip reçel ve labne peyniriyle ikram edin.

MALZEMELER

4 adet armut
1 çay bardağı şeker
2 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
3 çorba kaşığı labne peyniri
3 çorba kaşığı reçel

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.