YAZARA MAİL GÖNDER Patlıcanlı tavuk sarma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patlıcanları dilimleyip kızartın. Kuşbaşı tavuk etlerini, baharat ve zeytinyağıyla harmanlayın. Her patlıcanın içine tavuk, doğranmış sivri biber ve kaşar peyniri koyup sarın. Üzerine domates koyup kürdanla tutturun. Tepsiye dizin, bir su bardağı su ekleyip 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

400 gr. tavuk eti
2 adet kemer patlıcan
10 adet çeri domates
3 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytinyağı
50 gr. kaşar peynir rendesi
Tuz
Karabiber

KAYMAKLI MISIR EKMEĞİ

Yumurta, yoğurt ve tereyağını iyice karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu da ekleyerek yoğurun. Kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru yağlanmış tepsiye, elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2'şer çorba kaşığı kaymak ve yoğurt

REÇELLİ ÇÖREK
Ilık süt, maya ve bir miktar unu karıştırın. Maya kabarınca yumurtayı, şekeri, tuz ve kalan unu ilave ederek yoğurup 30 dakika mayalandırın. Hamuru açıp üçgenlere kesin. Geniş kenarına reçel ve kıyılmış fındık koyup rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 yumurta İçi için:
100 gr. çilek reçeli
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.