YAZARA MAİL GÖNDER Kremalı kraker

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Un ve yağı elinizle ufalayın. Rendelenmiş peyniri ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Son anda çiğ kremayı üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. 20 dakika kadar dolapta dinlendirip ince bir şekilde açın, karelere kesin. Üzerine susam ve çörek otu serpip 200 derecede fırında 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
100 gr. taze kaşar peyniri
1 su bardağı çiğ krema
1çay kaşığı tuz

ZEYTİN SALATASI
Yeşillikleri yıkayıp ince ince kıyın, üzerine yağı döküp karıştırın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerin üzerine limon suyunu döküp karıştırın. Hepsini aynı kabın içinde birleştirip harmanlayın.

MALZEMELER

200 gr. yeşil zeytin
2 adet domates
1/2 demet nane
1/2 demet maydanoz
4 dal taze soğan
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı

PEYNİRLİ KEK
Yumurta, yoğurt ve tereyağını çırpın. İnce kıyılmış nane, dereotu ve kırmızı biberi ilave edin. Ufalanmış peynir ve tuzu ekleyip karıştırın. Karbonatı limon suyu ile köpürtüp karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu da koyup karıştırın. Kalıba döküp üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 kırmızı biber
1 demet dereotu
1/2 demet nane
100 gr. beyaz peynir
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
1/2 limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.