Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mantarlı spagetti

Spagettiyi tuzlu suda haşlayın. Yağları bir tavaya alıp üzerine dilimlenmiş mantarı ekleyin. Hiç karıştırmadan 10 dakika pişirin ve bezelyeyi ilave edin. Kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip beş dakika daha pişirin. Makarnayı servis tabağına alın. Mantarlı karışımı üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1/2 paket spagetti
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. mantar
1/2 demet maydanoz
Tuz, pul biber, karabiber

TAHİNLİ UN HELVASI
Tereyağı ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvanın içine katın ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı tahin

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN:
Ceviz ve dondurma

BEZELYELİ ROSTO
Bezelyeleri bir tepsiye yayıp fırında 15 dakika pişirin. Robota alıp üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyin, çekip kenara alın. Eti tereyağında her tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın. Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

300 gr. rostoluk et
1 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA