YAZARA MAİL GÖNDER Kakaolu waffle

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yumurtaları çırpın. Rendelenmiş elma, kakao, eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, su, tarçın ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek koyu kıvamlı bir karışım elde edin. Hamurdan birer kepçe alarak ısıtılmış tost makinesinde pişirin. Pişen hamurlardan su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet elma
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

İRMİKLİ ÇORBA

İrmiği tereyağında kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve ayrı bir kapta yağ ilave etmeden beş dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edin. Salça ve kavrulmuş irmiği ekleyerek 10 dakika kaynatın. Tuzunu ayarlayıp çorbayı ateşten alın.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

DUVAKLI PİLAV

Tavuk göğsünü haşlayıp didin. Pirinci yıkayıp doğranmış soğan, fıstık ve kuş üzümüyle sıvı yağda kavurun. Sıcak tavuk suyunu, didilmiş tavuk etlerini ve tuzu ekleyip pilavı pişirin. Yufkayı yağlanmış kek kalıbına yayın. İçine pilavı koyup kenarlardan taşan yufkayı pilavın üzerine kapatın. 170 derecede pişirin.

MALZEMELER

1 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
4 su bardağı tavuk suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.