Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli bulgur salatası

1 su bardağı ince bulgur l 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
1 adet domates
5 adet salatalık
1 çorba kaşığı kıyılmış nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Tuz
Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir-iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve bir kapakla kapatıp suyunu çekmesini bekleyin. Sırasıyla ceviz içi, maydanoz, nane ile kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi ekleyin. Limon suyu, yağ ve tuzu da katıp, karıştırın. Salatalıkları boylamasına ikiye bölün ve içlerini oyun. Hazırladığınız harcı salatalıklara doldurup servis yapın.

Şeker kurabiye
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
3 çorba kaşığı toz şeker
Sıvı yağ ve tereyağını iyice ezin, pudra şekerini döküp karıştırın. Vanilya ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yoğurun ve açın. Yumurta akı, toz şeker ve kıyılmış cevizi hamurun üzerine bulayın. Rulo şeklinde yuvarlayıp ortada birleştirin, dilimler halinde kesip tepsiye dizin. 15 dakika pişirin.

Pazı çorbası
1/2 demet pazı
1 çay bardağı pirinç
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı süt
Tuz
Pirinci pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı kavurun. Üzerine ince kıyılmış pazıyı ilave edin. Pazı yumuşayınca salçayı ekleyin ve kavurun. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca üzerine pazıyı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sütü ekleyip 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA