Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sütlü mercimek çorbası

1.5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı süt
1'er adet soğan ve patates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı un
Tuz
Rendelenmiş soğan ve patatesi, tereyağını, mercimeği ve bir su bardağı suyu karıştırın. Kalan suyu ekleyerek mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve mercimek yumuşayana kadar pişirin. Kıymaya unu ilave edip kavurun ve çorbaya katın. Biraz kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızıbiberi gezdirin.

Çiğ köfte mantısı
200 gr. kıyma
1.5 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
Kırmızı biber
Karabiber, tuz
Cam bir kaseye bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları koyup iyice yoğurun. Harçtan küçük köfteler yapın. Bir tencereye tereyağı, salça ve suyu koyup karıştırarak kaynatın. Kaynayınca üzerine köfteleri koyup 15 dakika pişirin. Servis tabağına suyuyla birlikte köfteleri koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

Şekilli ekmekler
3 adet domates
10 dilim tost ekmeği
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, kırmızıbiber, tuz
Sosu için:
1 paket labne peyniri
4 adet taze soğan
Zeytinyağı
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
Ekmekleri kurabiye kesme kalıbıyla kesip kürdanlara batırın. Üzerine dövülmüş sarımsak, kekik, kırmızıbiber ve tereyağı sürüp fırında sekiz dakika pişirin. Domateslerin içlerini oyun. Labne peyniri, doğranmış taze soğan, dereotu, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını karıştırıp domatesleri bu karışımla doldurun. Ekmekleri kürdanla domatese batırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA