Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı yıldız börek

Un ve tuza su ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, galeta unu, baharatlar ve kıymayı yoğurup küçük köfteler yapın. Hamuru açıp yıldız şeklinde kalıplar kesin. Ortalarına çiğ olarak köfteleri yerleştirin. Üzerini tekrar hamurla kapatıp bol yağda kızartın.

MALZEMELER

2 bardak un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
150 gr. kıyma
1 adet soğan
5 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı galeta unu

HAŞHAŞLI KURABİYE
Nişasta, un, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini yoğurun. Yumurtaları ekleyip yedirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına parmağınızla çukur yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş serpin. 190 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca çukur kısımlara reçel dökün.

MALZEMELER

200 gr. mısır nişastası
1 bardak un
2 yumurta
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 kaşık haşhaş
1 kaşık reçel

TAÇ PİRZOLA

Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve baharatları karıştırın. Etin her tarafına bulayın ve dört saat dinlendirin. İki ucunu birleştirip mutfak ipiyle bağlayın. Kemik kısımlarını folyo ile kaplayın. Fırında bir saat pişirin. Haşlanmış patatesleri ve doğranmış pırasayı kavurun. Maydanoz, dereotu ve sebzelerle etin kenarlarını süsleyin.

MALZEMELER

1.5 kg'lık bütün kuzu pirzola
4 kaşık zeytinyağı
3 diş sarımsak
10 küçük patates
1 adet pırasa
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
10 adet kiraz domates
3 defne yaprağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA