Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan kayıkları

Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölüp kızartın. İç kısımlarını çıkarıp küp şeklinde doğrayın. Eti kavurun. Üzerine sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve biber, rendelenmiş domates ve patlıcan içini katın. Et yumuşayana dek pişirin. Dilimlenmiş mantarları limonlu suda haşlayın. Etli harcı ve mantarları patlıcanların içine paylaştırın. Salçayı suda açtıktan sonra yemeğin üzerine gezdirin. 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet domates
1/2 limonun suyu
10 adet mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber

SOĞANLI DOMATES ÇORBASI
Domatesleri ve patatesi soyup küp doğrayın. Soğanları temizleyip irice doğrayın. Kıyılmış soğanlarla patatesleri zeytinyağında, yumuşayıp renk değiştirene kadar soteleyin. Üzerine domates, sirke ve et suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip blender'dan geçirin.

MALZEMELER

4 adet domates
1 adet patates
6 adet soğan
1 adet kırmızı soğan
2 adet taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber

FINDIKLI SUFLE

Damla çikolata, fındık kreması ve tereyağını cam bir kaseye koyup buhar yöntemiyle eritin. Yumurta aklarını ayırıp iki çorba kaşığı şeker ekleyerek mikserle çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. Erimiş karışıma yumurtaları ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi iyice yedirin. Karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER

120 gr. damla çikolata
2 çorba kaşığı fındık kreması
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA