Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli fava

Baklaları yumuşayana kadar haşlayın, süzüp bir kaba alın. Üzerine ince doğranmış soğan, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave ederek 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin ve içine rendelenmiş patatesi ekleyip karıştırın. Kalıba boşaltıp dolapta iki saat bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirerek çıkarın. İnce kıyılmış dereotu, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.

MALZEMELER

1 su bardağı iç bakla
2 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
3 kesme şeker
5 su bardağı su
5'er dal dereotu, nane, maydanoz
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

YULAFLI ÇİKOLATALI MÜSLİ
Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Üzerine müsli ve pekmezi ilave edip karıştırın. Karışımdan çorba kaşığı ile parçalar kopartarak yağlı kağıt üzerine alın. Ilındıktan sonra üstlerini benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

3 paket 80 gr.'lık bitter çikolata
1.5 su bardağı yulaflı müsli
2 çorba kaşığı pekmez
80 gr. beyaz çikolata

BİBER KIZARTMASI

Biberleri temizleyip iki parmak eninde dilimlere halinde kesin. İki dilim biberin ortasına lor peynirini sıkıştırın. Bu şekilde hazırlanmış biberleri 20 dakika kadar dondurucuda bekletin. Unu, mısır ununu ve kırmızı acı biberi bir kabın içinde karıştırın. Biberleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da unlu karışıma bulayın. Aynı işlemi ikinci defa tekrarlayın. Kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER

4 adet dolmalık biber
100 gr. lor peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
4 çorba kalığı mısır unu
1 çorba kaşığı acı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA