Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kestaneli pilav

Kestaneyi fırında közledikten sonra soyun ve iri iri doğrayın. Dolmalık fıstığı ve sıcak suyun içinde bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü tereyağında kavurun. Kıyılmış kestaneyi ekleyip birkaç kez çevirin. Pirinci ilave edin ve kısık ateşte kavurun. Toz şeker, tarçın ve tuzunu kattıktan sonra şöyle bir çevirip sıcak suyu koyun. Su kaynayınca ocağın altını kısık ateşe getirin ve suyunu çekene kadar pişirin. En son kıyılmış dereotunu katın ve demlendirin.

MALZEMELER

250 gr. kestane
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
1'er tatlı kaşığı toz şeker ve tarçın
3 su bardağı sıcak su
10-12 dal dereotu
Tuz

PATLICAN YATAĞINDA TANDIR
Doğranmış soğanları ve eti 45 dakika pişirin. Fırın tepsisine yerleştirip üzerini kapatın ve 30 dakika pişirin. Patlıcanları tereyağında ezerek pişirin. Tuzunu ve biberini ekleyin. Etleri didikleyin. Patlıcanların üzerine eti yerleştirip servis yapın.

MALZEMELER

3 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
600 gr. kuzu incik
3 adet soğan
Tuz, karabiber

PORTAKALLI SÜTLAÇ
Sütü ve pirinci kaynatın. Pirinçler biraz pişince vanilya ve şekeri ekleyin, koyulaşıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp küçük kaplara boşaltın. Portakal suyunu tencereye koyun. Üzerine şeker ve nişastayı döküp beş dakika pişirin. Sütlacın üzerine birer çorba kaşığı koyup soğumaya bırakın.

MALZEMELER

2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı pirinç
1 kilo portakal
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA