Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı hindi

Etleri dövmeden, ortasından kese şeklinde kesin. Kenarlarını kesmeden bıçağı ucuna kadar batırıp sağa sola oynatarak çıkarın. Parmağınızla da genişletebilirsiniz. Ispanağı haşlayıp ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve baharatları katıp karıştırın. Hazırladığınız harcı hindi göğüs etlerinin içine doldurun. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağı sürün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip ince dilimler halinde kesilmiş havuçla servis yapın.

MALZEMELER

2 parça hindi göğsü
1/2 kg. ıspanak
100 gr. lor peyniri
Tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber, kırmızıbiber

HAMSİ DOLMASI
Hamsiyi temizleyin. Dolmalık fıstıkları kavurun. Tavaya sıvı yağ koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın. Balıklar ılındığında dolmalık fıstık, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla beraber blender'dan çekin. Bir hamsinin temizlenmiş kısmına harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun. Balıkları bu şekilde hazırlayıp una bulayıp kızartın.

MALZEMELER

1 kg. hamsi
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
3 dal taze soğan
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 su bardağı galeta unu
Tuz

VİŞNELİ TATLI
Süt dışındaki malzemeleri karıştırın. Sütü karışıma ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döküp buzdolabında bir gece bekletin. Servis tabağına kalıbı çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blender'da çekip tatlının üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
6-8 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı

SOSU İÇİN:
250 gr. vişne
4 tatlı kaşığı esmer şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA