YAZARA MAİL GÖNDER Patlıcanlı biftek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etleri üç parmak eninde şeritlere ayırın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Ortasına fıstıkları paylaştırıp rulo yapın. Kürdanla tutturup yağda kavurun. Fırın kabına alıp 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Közlenmiş patlıcanların içine sıcak sütü ekleyip çırpın. Kaşar peyniri ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Etleri, patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis yapın.

MALZEMELER

600 gr. biftek
4 çorba kaşığı Antep fıstığı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet közlenmiş patlıcan
100 gr. taze kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
3 diş sarımsak
2 adet patates

Haşhaşlı kurabiye


Tereyağı ve iki su bardağı unu, tuz, mahlep ve yumurta ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun bir şerit yapın. İkiye katlayın ve burgu haline getirip yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta akı ve haşhaş serpip fırında pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı mahlep
1 adet yumurta
Aldığı kadar un Üzeri için:
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı haşhaş

Pırasalı pilav


Tereyağını bir tencereye alıp fıstık ve kuşüzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı üzerine ekleyip iki-üç dakika daha kavurun. Suyu tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet pırasa
4 su bardağı sıcak su
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.