Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi, nişasta, un ve portakalın suyu ile kabuğunun rendesini ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kıyılmış ceviz serpin ve fırında pişirin.
MALZEMELER
1 portakalın kabuğu ve suyu
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
Kabartma tozu
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
Susam, Hindistan cevizi
KÖFTELİ MAKARNA
Makarnayı haşlayıp süzün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak ve baharatları yoğurun. Rendelenmiş domatesi tereyağında çevirin, doğranmış biberleri ekleyin. Haşlanmış makarnayı ve zeytinleri içine koyup harmanlayın ve yağlanmış fırın kabına aktarın. Üzerine köfteleri koyup zeytinyağı gezdirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
1 paket kalın makarna
10 adet siyah zeytin
3 domates
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1 soğan
2 sivri biber
DONDURMALI PROFİTEROL
Su, tuz ve tereyağını kaynatıp unu ilave edin. Karıştırarak iki dakika pişirin. Ilınınca yumurtaları hamura yedirin. Sıkma torbasına koyup yağlanmış tepsiye sıkın. Önce 180, sonra 160 derecedeki fırında 30'ar dakika pişirin. Soğuyunca içlerine dondurmayı paylaştırın. Erimiş çikolata ve kremayı karıştırarak üzerine dökün.
MALZEMELER
350 gr. su
2 gr. tuz
60 gr. tereyağı
4 yumurta
180 gr. un
200 gr. vanilyalı dondurma
150 gr. bitter çikolata
150 gr. çiğ krema