Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Portakallı havuç çorbası

Havuçları temizleyip ince doğrayın ve tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın. Portakal suyu, süzme yoğurt, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın, üzerine çorbanın suyundan ilave edip ılıtın. Karışımı tencereye sürekli karıştırarak azar azar ilave edin. Çorbayı blender'dan geçirin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu koyarak servis yapın.

MALZEMELER

4 adet havuç
4 su bardağı tavuk suyu
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz, karabiber

BOHÇA BAKLAVA
Su ve şekeri kaynatın. Tereyağını eritip üç adet baklava yufkasının aralarına az miktarda sürün. Bir kabın içinde şeker, fıstık ve kaymağı karıştırın. Yağlanmış baklava yufkasının üzerine az miktarda fıstıklı karışımdan yerleştirip zarf gibi katlayın. Fırın kabına yerleştirin. 200 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.

MALZEMELER

12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. Antep fıstığı
1 su bardağı şeker

ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı şeker
1su bardağı su

KUZU ETLİ PATLICAN

Eti tereyağında kavurun. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip et suyu tamamen çekene dek pişirin. Doğranmış soğan, sarımsak, patlıcan, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın. Yarısını tencereye koyun, üzerine eti dökün. Kalan patlıcanlı karışımı üzerine yayın. Yeteri kadar sıcak su koyarak pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
4 diş sarımsak
15 adet kiraz domates
5 adet sivri biber
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA