Havuçları temizleyip ince doğrayın ve tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın. Portakal suyu, süzme yoğurt, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın, üzerine çorbanın suyundan ilave edip ılıtın. Karışımı tencereye sürekli karıştırarak azar azar ilave edin. Çorbayı blender'dan geçirin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu koyarak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet havuç
4 su bardağı tavuk suyu
1 adet portakalın suyu
1 su bardağı süzme yoğurt
Tuz, karabiber
BOHÇA BAKLAVA
Su ve şekeri kaynatın. Tereyağını eritip üç adet baklava yufkasının aralarına az miktarda sürün. Bir kabın içinde şeker, fıstık ve kaymağı karıştırın. Yağlanmış baklava yufkasının üzerine az miktarda fıstıklı karışımdan yerleştirip zarf gibi katlayın. Fırın kabına yerleştirin. 200 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.
MALZEMELER
12 adet baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. Antep fıstığı
1 su bardağı şeker
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı şeker
1su bardağı su
KUZU ETLİ PATLICAN
Eti tereyağında kavurun. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip et suyu tamamen çekene dek pişirin. Doğranmış soğan, sarımsak, patlıcan, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın. Yarısını tencereye koyun, üzerine eti dökün. Kalan patlıcanlı karışımı üzerine yayın. Yeteri kadar sıcak su koyarak pişirin.
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
4 diş sarımsak
15 adet kiraz domates
5 adet sivri biber
Tuz, karabiber, pul biber