YAZARA MAİL GÖNDER Balıklı islim kebabı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Patlıcanları dilimleyip kızartın. Balık filetolarını dilimlere ayırın. İki dilim patlıcanı artı şeklinde serin. Üzerine bir dilim balık filetosu koyup patlıcanları bohça gibi kapatın. Kürdan yardımıyla tutturup tepsiye dizin. Üzerine kıyılmış sarımsak, rendelenmiş domates, defne yaprağını koyup fırında pişirin.

MALZEMELER

500 gr. balık filetosu
2 diş sarımsak
2 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet defne yaprağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı

SUSAMLI PAZI KÖFTESİ

Patatesleri haşlayıp ezin. İnce kıyılmış soğanı sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. İnce kıyılmış pazıları üzerine ekleyin. Pazılar öldükten sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra ezilmiş patates ve suda bekletip süzdüğünüz ekmekle karıştırın. Susam hariç diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın, susama bulayarak kızartın.

MALZEMELER

1 demet pazının yaprakları
1 adet büyük boy soğan
1 dilim bayat ekmek içi
2 adet orta boy patates
1'er çay kaşığı karabiber, kekik, nane ve kimyon
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı susam

BALLI TİRAMİSU

Yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı çırpıp pişirin. Ocaktan alıp labne ve vanilyayı ekleyin. Pasta kekini şekerli kahve ile ıslatıp arasına ve üzerine soğuk krema sürün. Üzerine kakao serpin. Çikolatayı eritin, içine bal ekleyip karıştırın. Sosu pastanın üzerine dökerek servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
Vanilya
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
2 kaşık kakao
1 kakaolu pasta keki
300 gr. bitter çikolata
4 çorba kaşığı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.