Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karnabahar ograten

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu sirkeli suda haşlayın ve süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabaharları yerleştirin. Bir tavada unu tereyağında kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika pişirin ve karnabaharın üstüne dökün. Kaşar peynirini üzerine serpip 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1/4 karnabahar
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

KREMALI TOP KURABİYE
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurup yarım santim kalınlığında açın. Bir su bardağıyla yuvarlaklar kesin. Krema, kabuğu soyulmuş elma, fındık, toz şeker ve tarçını; elma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra hamurun içine bir çay kaşığı harç koyup top gibi kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

İÇİ İÇİN:
2 çorba kaşığı krema
1 elma
1 çay bardağı dövülmüş fındık
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın

PEYNİRLİ PATATES

Patatesleri yıkayıp üzerine derin kesikler atıp tuz serpin. Önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarıp fırında bir saat pişirin. Üstlerindeki kesiklerin içine peynir, ceviz, adaçayı, karabiber ve pul biberi yerleştirin. Üerine ince kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.

MALZEMELER

4 adet büyük boy patates
100 gr. otlu peynir
1 çay bardağı ceviz içi
8 yaprak kuru adaçayı
6 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA