YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu soğan dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

10 adet büyük boy kırmızı soğan
150 gr. tavuk kıyması
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
6'şar dal maydanoz ve dereotu
1'er çay kaşığı kimyon ve nane
Yeteri kadar su
Tuz
Karabiber
Soğanları soyup iki soğan katı kalacak şekilde içlerini boşaltın. Kıyma, pirinç, doğranmış domates, kıyılmış dereotu ve maydanoz ile baharatları yoğurup soğanların içine paylaştırın. Dolmaları ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp bir fırın kabına koyun. Kaba bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. 180 derece fırında pişirin.

Sebze döneri
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
1'er adet patlıcan ve kabak
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yufkayı bir zemine yayıp üzerine bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını sürün. Biberi, kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve kabağı ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürüp rulo yapın. Buzdolabında ikiüç saat bekletip bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı tavada kızartın.

Marmelatlı krep
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet limon kabuğunun rendesi
1/2 paket vanilya
2-3 adet yumurta
1 tutam tuz
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı margarin
Un ve sütü derin bir kapta iyice çırpın. Sırasıyla limon kabuğu rendesini, vanilyayı, yumurtaları, tuzu, şekeri ve pudra şekerini ekleyip çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada yağı eritip bir kepçe krep hamurundan dökün ve arkalı önlü pişirin. Kreplerin her birinin içine bir çorba kaşığı arzu ettiğiniz marmeladı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.